Zenés, énekes, játékos foglalkozás szülőknek és 3 év alatti gyerekeknek. Erősíti az anya-gyermek kapcsolatot, megismerteti a kicsiket a gitár, a furulya, és más természetes hangszer hangjaival. Helyet kapnak az ölbéli, sétálós játékok, ringatók, lovagoltatók, kéz-kar-lábjátékok, népdalok, angol és magyar mondókák egyaránt.

A dalok, melyek elhangzanak, nem csak a magyar népdalkört erősítik, hanem alkalmazkodva a mai kor elvárásaihoz, az igényesebb kortárs szerzők és együttesek dalai is előkerülnek (Alma együttes, Halász Judit, Gryllus Vilmos).

 Az elhangzó dalok, mondókák többségéhez valamilyen nagy és finom motorikus mozgás tartozik. Lehet ez például ujjmozgatás, karlengetés, sétálás guggolással összekötve, vagy hosszabb dalok esetében konkrét koreográfia, melyet a kicsik hamar magukba szívnak. A gitárkíséret, furulya, fuvola, csörgők hangjai mind azt a célt szolgálják azon túl, hogy élvezzék a velünk töltött időt, hogy kicsik zenei hallását és ritmusérzéküket fejlesszük (nem beszélve az énekhangról, és a memóriáról). A nyelvfejlesztés is sarkalatos pontja a foglalkozásoknak. Sok-sok angol mutogatós dalocska, gitáros angol zene hangzik el, melyeket sokszor ezek a gyermekek hamarabb megtanulnak, mint a magyart. Fontos, hogy már ilyen kicsi korban ismerkedjenek minél több különböző nyelvvel. Célunk, hogy minél több szülőt bíztassunk arra, hogy nem szégyen újra elővenni a gyermekkorunkban hallott népdalokat, mondókákat, verseket, és egyben újakat tanulni, és tanítani a kicsiknek, hiszen ennek a korai gyümölcse már néhány alkalom után megmutatkozik, ráadásul mindezt olyan környezetben tehetik, hogy a közösségi szellem is erősödjön, és a gyermek szociális érzékenységét is fejlesszük általa. Hiszen minél többet van közösségben a gyermek – ebben az esetben egy viszonylag zárt, célorientált közösségről beszélünk – annál könnyebb dolga lesz az anyukának az óvodai beszoktatásnál. Az ölbéli játékok, lovagoltatók, kéz-kar – láb játékok is mind a repertoár részei. A nagymozgásos játékok eszközökkel való segítése is a foglalkozások szerves részét képzik. A foglalkozáson előkerül egy fejlesztő eszköz is , egy úgynevezett ’ejtőernyő’ is, melyben labdákkal játszunk, mely alatt és rajta is különböző feladatokat hajtunk végre és sokat mondókázunk , énekelünk.

Minden csütörtökön 10:00 órától a Szülőszünetben!

Olvass tovább: https://kisbogar-zene.webnode.hu/rolunk/