GYIK (gyakran ismételt kérdések)

Mi az alsó korhatár gyermekfelügyelethez?

Nem a életkorhoz kötött az alsó „korhatár”. (De gyönyörű mondat…) Az a feltétele, hogy ránk bízzák a kicsit, hogy biztosan tudjon állni-járni. Ez a biztonságuk miatt fontos. Azért nem kort adunk meg, mert láttunk már 11 hónapos babát sétálni, és másfél évest, aki csak négykézláb volt hajlandó közlekedni.

Lehet támogatást kérni az ellátáshoz?

Igen, az Államkincstár bölcsődei támogatását, és egyes esetekben önkormányzati támogatást is. Részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken!

Ha előre megveszek több napot, akkor is be kell előre jelentkezni, vagy egyáltalán létezik olyan, hogy csak úgy „beesünk”?

A befogadóképességünk határán vagyunk. Ezért sajnos már fontos, hogy előre egyeztetve legyen a gyermekfelügyeletre vonatkozó igény. Ha rendszeresen szeretnének hozzánk járni, az egy egyszeri adminisztrációval is jár, tehát mindenképpen szükséges a bejelentkezés. Alkalmi gyermekfelügyelet esetén, meg egyszerűen azért van szükség a bejelentkezésre, hogy időben kiderüljön, hogy tudjuk-e egyáltalán fogadni a gyermeket a kívánt időben.

Hogy történik a fizetés? Lehet kártyával fizetni? Ha előre nem tudom, hogy meddig tart egy programom, pl. 3 v. 4 óra múlva mennék érte – ez is megoldható?

A fizetés egyelőre készpénzzel, illetve rendszeres gyermekfelügyeletet lehet számla alapján átutalással is fizetni a szolgáltatás igénybe vételét megelőzően. Megbeszélés szerint tudjuk rugalmasan kezelni az érkezés-távozás időpontját. Az ebéd, és a csendes pihenő alatt nem veszünk át gyermeket, és kérjük, hogy ebben az időben ne is vigyék el Őket, a napirendjük, pihenésük zavartalansága érdekében. Amit még elvárunk, és ezt ellenőrizzük is, (ha valaki zaklatásnak veszi, az nem lesz elégedett ügyfelünk) hogy legyen egy MŰKÖDŐ, BEKAPCSOLT, HÁLÓZATON LÉVŐ, ÜZEMKÉPES STB. telefonos elérhetőség gond esetére.

Nem járt eddig közösségbe, mi a szokás?

Nagy valószínűséggel javasolni fogják munkatársaink a beszoktatást. Ez nagy vonalakban azt jelenti, hogy először szülővel együtt pár alkalommal rövidebb ideig együtt legyenek nálunk. Később lehet megpróbálkozni az “otthagyással”, szintén csak rövid ideig az elején.  Néhány alkalom közösen, majd egyre hosszabb időkre nálunk hagyja a kicsit, eleinte úgy, hogy néhány perces távolságban „várakozik”, hogy ha még nehezen kezelhető az „Anyahiány”, tudjuk hívni. (Nem jellemző.)

Ételt/italt is kapnak a gyerekek? Ha hosszabb időre adom be, hogy eszik a gyerek? Tízórai, ebéd, uzsonna? Ha van étel, azért külön kell fizetni?

A szolgáltatások árai tartalmazzák az étkezések díját. Speciális igényeket (allergiák, érzékenységek) nem minden esetben tudunk teljesíteni. Érdeklődjön elérhetőségeinken! Viszont van lehetőség otthonrólis behozni, zárt névvel ellátot dobozban, edényben. Jóváírni ebben az esetben sem, illetve hiányzás esetén sem tudunk étkezési díjakat, mett 2022.10.01.-től nem külön tétel.

Be kell jelentkezni előre, ha mondjuk holnapután mennénk 1 órára?

Igen, a bejelentkezésre szinte mindig szükség van, mert a férőhelyeink száma véges. Fontos: bejelentkezés nélkül csak a már megkötött megállapodással, rendszeresen hozzánk járó, és a beszoktatást nem igénylő gyermekek felügyeletét vállaljuk. A beszoktatás igényét minden esetben munkatársaink mérik fel a szülővel egyeztetve.

A foglalkozásokra  be kell jelentkezni? Ezeknek külön ára van?

Nem kell bejelentkezni, de megköszönjük. Néhány foglakozásunkat külső szakember tartja, illetve a foglalkozásaink, komoly szakmai felkészülést igényelnek, ezért ezeknek külön díjuk van.